höstlamm
På hösten är det svenska lammet som bäst, då är det högsäsong för det färska, svenska lammköttet. På Årsnäs Norgård lever fåren ett naturligt liv, långtifrån storskalig konventionell lammproduktion. Tackorna lammar på våren, de växer upp med tackorna och slaktas på hösten efter avslutad betessäsong på Årsnäs Norgårds hagmarker. Då har fåren och lammen betat gräs och örter i hagen hela sommaren, vilket ger köttet en mycket god och fin smak, lammköttet är ett lätt ljust kött som är naturligt mört. Djurens betande håller landskapet öppet, binder kol till marken och bidrar till att minska växthuseffekten, de är miljösvänner helt enkelt och du kan äta köttet med gott samvete! Köttet är kontrollerat, styckat, vakuumförpackat och etikettmärkt på ett litet slakteri i närområdet, Ljungskile slakteri.
Prissättningen sätts utifrån köttvikt, dvs du betalar bara för den köttmängd faktiskt köper. Ofta prissätts köttlådor utifrån slaktvikt, det innebär ett mycket billigare kilopris men du betalar för mer än den köttmängd du får. Förenklat beskrivet är slaktvikten djurets vikt innan styckning.