Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp olja i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra lammläggen och bryn tills de får lite färg.
Lägg de brynta lammläggen åt sidan.
Bryn sidfläsket och lägg det åt sidan.
Hacka vitlök, lök och skär morötter och paprika i stora bitar.
Stek den gula löken i samma gryta, tills den börjar bli genomskinlig (3-4 minuter).
Tillsätt vitlök, morötter, tomat och paprika och lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré. Krydda efter smak med spiskummin, rosmarin, lagerblad,resten av kryddorna samt chili.
Lägg i kycklingbuljong och köttbuljong. Rör om och häll i en flaska rödvin. Lägg i lammlägg och fläsk uppe på grönsaksröran tills det börjar koka. Smaka av med salt och peppar
Lägg på lock och ställ in den ugnen eller låt gå på spisen i upp till 3 timmar. Grytan är klar när köttet faller av från benen.